LIVRARE GRATUITA oriunde in ROMANIA
la comenzi peste 499.99 Lei
Livrare Gratuită
Acest produs beneficiaza de LIVRARE GRATUITA!
1806.06 Lei
In stoc la furnizor

Panou electric radiant cu infrarosu, pentru montarea pe orizontala. Grad de protectie ridicat, dupa evaluarea conditiilor locale: cladiri industriale si agricultura, sere, ferme de animale, medii umede sau periculoase, in functie de gradul IP recomandat.

Putere  700 W
Tensiune alimentare 230 V
Dimensiuni 1192 x 592 x 30 mm
Grad protectie IP65, medii explozive
Culoare maro
Greutate 10,9 kg
   

Accesoriu optional:

- sistem de prindere  11.15 Euro (pretul include TVA) 

 

Panourile radiante infrarosu reprezinta o tehnologie noua in domeniul sistemelor de incalzire. Sunt usor de instalat si economice in exploatare.

Panoul radiant ECOSUN este un produs care rezulta in urma colaborarii a doi producatori de renume, FLEXEL (Anglia) care produce elementul incalzitor si FENIX (Cehia) care realizeaza asamblarea.

Calitatea si eficienta ridicata, dovedita de-a lungul anilor pe piata vest-europeana si nu numai, le face sa fie tot mai cautate

 

 

Constructia panourilor radiante ECOSUN:

Structura de baza a panourilor radiante de joasa temperatura, consta dintr-o carcasa din otel zincat, care pe partea frontala este acoperita pe ambele fete, cu o pelicula. In interior este acoperita cu un material special numit Termocuarț, care asigura absorbtia maxima a caldurii de la elementul incalzitor, aflat in interiorul carcasei. Partea exterioara este acoperita cu Termocristal, o substanta care creste semnificativ, eficienta de emisie a caldurii - cunoscuta sub numele de: caldura cu raze inflarosii.

Suprafata exterioara finisata cu Thermocrystal, se bazeaza pe cristale de cuart, care se evidentiaza la prima vedere printr-o trasatura caracteristica, ce contribuie la o suprafata cu aspect granulat, a panoului. Aceasta tehnologie este cheia care asigura o emisie semnificativ sporita a radiatiilor infrarosii. Practic panoul, are o suprafata de transfer de 2,5 ori mai mare, in comparatie cu o suprafata neteda de aceleasi dimensiuni. Pentru a verifica in practica acest aspect, specialistii de la Fenix au testat panourile Ecosun, alaturi de alte marci de panouri concurente, aflate pe piata. In final, au ajuns la concluzia ca panourile Ecosun, au un randament cu mult mai bun si evident un consum mai redus, fata de panourile netede.
In interiorul panoului se afla vata bazaltica compresata, care impiedica transmiterea caldurii prin partea din spate a panoului, marind astfel eficienta radiatiei.

Trebuie mentionat ca ambele substante, Termocuarț si Termocristal sunt marci inregistrate, care in afara de caracteristicile mentionate mai sus, garanteaza panoului o durata de viata indelungata, pastrandu-si estetica si parametrii tehnici stabiliti. Aceste panouri sunt acoperite cu vopsele ce nu sunt daunatoare pentru sanatate si care au garantata stabilitatea culorii, sub sarcina termica.

 

Principiul incalzirii cu infrarosu:
In timp ce in cazul incalzirii prin convectie un convector incalzeste mai intai aerul care transfera apoi caldura obiectelor inconjuratoare (pereti, mobila, persoane), incalzirea cu panouri radiante transfera caldura in special prin energie radianta (in spectrul infrarosu). Aceasta din urma, odata ce intalneste obiectele din jur (pereti, mobila, podea), este reflectata partial (aproximativ 15%) in timp ce restul de 85% este absorbita de catre obiecte. Aceasta energie radianta se transforma in caldura, iar pe masura ce temperatura obiectelor creste, vor transfera caldura si aerului din incapere

Principiile mentionate ofera urmatoarele avantaje:
- suprafata panoului radiant genereaza un flux de caldura al carui spectru are lungimea de unda sub 5 micrometri (in spectrul infrarosu) si poate fi astfel absorbita in cantitati mari de catre corpul uman, astfel incat persoanele si obiectele sunt incalzite uniform, asemanator incalzirii de catre razele solare
- cand fluxul de caldura radianta creste temperatura obiectelor din camera la 20-22
°C, conditiile de confort termic sunt resimtite chiar si la o temperatura ambientala de 18-19 °C, lucru care poate duce la o economisire a energiei de 18-24%
- panourile radiante permit distributia uniforma a temperaturii in camera, cu un gradient de 1-2
°C diferenta intre podea si tavan (fig.1) (pentru incalzirea prin convectie diferenta este de 5-7 °C (fig.2); 1 °C pe 30-50 cm. inaltime)
- din acest motiv, miscarea aerului este mult redusa, astfel reduce circulatia particulelor de praf in incapere, fapt ce duce la reducerea riscului imbolnavirilor - astm, infecti respiratorii, etc.
- cresterea temperaturilor peretilor inseamna o posibilitate mai scazuta de condens pe suprafata lor (eliminarea mucegaiului), iar in acelasi timp umiditatea din camera se pastreaza in limite normale
- sticla nu este "transparenta" (din punct de vedere termic) pentru lungimi de unda de peste 3 micrometri si din acest motiv fluxul radiant infrarosu nu se pierde, fiind reflectat in interior
- panourile nu necesita intretinere periodica

 

Garantie:  5 ani
Durata de viata: aproximativ 25 ani

 

Va recomandam produsele din gama instant apa calda:

 

Vezi mai mult
Panouri radiante
Tip produs panou radiant
Putere maxima 400 - 750 W
Suprafata incalzita 5 - 10 mp
Perioada garantie 5 ani
Accesoriu
Pret
Cantitate
Actiuni

40.00 Lei

149.19 Lei

0

0 opinii

 • 5
  0%
 • 4
  0%
 • 3
  0%
 • 2
  0%
 • 1
  0%

Deții sau ai utilizat produsul?

Opinia ta îi poate ajuta și pe alții.