TRANSPORT GRATUITLa comenzi mai mari de 500 lei |
|
Retur in 30 de zileGarantat primesti banii inapoi |
|
PLATESTE IN RATEMai multe detalii aici |
|
Achizitionare prin SICAPPuteti comanda produsul si prin SICAP |
Introdu destinația pentru a estima costul livrării.
Capacitate | 60 oua gaina - 42 oua curca - 50 oua rata - 30 oua gasca - 150 oua prepelita |
Putere motor | 20 W |
Alimentare | 230 V 50 Hz |
Temperatura incubare | 38°C ± 1°C |
Randament incubare | 60% minim , cu respectarea instructiunilor . |
Greutate | 2.80 kG |
Consum energie | Aprox. 550Wh / zi la temperatura mediului de + 20ºC. |
Incalzire | Electrica cu rezistenta termostatata |
Umiditate | 60-65% apa in alveola A ,70-75% apa in alveola B , 80-85% apa in alveola A+B |
Perioada incubare | Gaina - 21 zile, Curca - 28 zile, Rata - 28 zile, Gasca - 32 zile, Prepelita - 17 zile, Potarniche - 24 zile. |
Tip incubator | Transportabil de suprafata |
Incubator dotat cu termometru pentru vizualizarea temperaturii.
Incubatorul CLEO 5T se foloseste in gospodariile individuale, la incubarea oualor provenite de la pasarile domestice. Este construit pe principiul incubatorului de suprafata, ouale fiind asezate intr-un singur strat. Carcasa, din masa plastica termoizolanta, asigura pastrarea temperaturii interioare. Incalzirea este asigurata de o rezistenta electrica. Omogenizarea aerului in interior este facuta de un motor cu elice. Controlul temperaturii este asigurat de un circuit electronic. Prin orificiile practicate in carcase, se asigura o ventilare lenta si continua a aerului din interior, inlăturand astfel, excesul de bioxid de carbon si alte noxe rezultate in timpul incubarii.
UMIDITATEA este asigurata prin umplerea cu apa a celor două alveole (canale) A şi B din semicarcasa inferioara a incubatorului. Se recomanda o umiditate sporita in prima saptamana de incubare (cand trebuie preintampinata evaporarea apei din oua) si in ultimele 2 zile (pentru usurarea desprinderii puilor din membrane). In restul perioadei umiditatea trebuie sa fie normala pentru a favoriza eliminarea excretiilor.
TEMPERATURA este factorul principal de care depinde incubarea. Supraincalzirea oualor are ca efecte malformatii, pui debili, sau chiar mortalitate în coaja. Subincalzirea incetineste dezvoltarea embrionara, "ciocnirea" este tardiva. Temperatura este reglata in domeniul 38 °C ±1 °C.
INTOARCEREA OUALOR are drept scop uniformizarea temperaturii si umiditatii pe intreaga suprafata a oului si evitarea lipirii embrionului de coaja.
Incepand cu a treia zi, ouale se intorc manual de trei ori pe zi, cu aproximativ 180°. Pentru a putea realiza acest lucru, ouale se vor marca distinctiv pe doua parti diametral opuse. Durata intreigii operatiuni va fi de maxim 10 minute. Pentru aceasta se ridica carcasa superioara si se pune alaturi cu fata in jos, fara a scoate din priza. Odata cu rotirea se schimba si pozitionarea oualor, cele aflate pe margini vor fi aduse in mijloc si invers. Este necesara umezirea degetelor la rotirea oualor care necesita umiditate ridicata (rata, gasca).
Inainte cu trei zile de sfarsitul perioadei de incubare, ouale nu se mai intorc. Din acest moment se asteapta eclozarea (ciocnirea) oualor.
Capacitate maxima:
- 60 oua de gaina
- 42 oua de curca
- 50 oua de rata
- 30 oua de gasca
Garantie:
- 2 ani persoane fizice
- 1 an persoane juridice
Incubatoare | |
Sistem intoarcere | Fara |
Sistem masurare | Temperatura |
Capacitate oua gaina | 60 oua |
Capacitate oua prepelita | 150 oua |
Capacitate oua rata | 50 oua |
Capacitate oua gasca | 30 oua |
Capacitate oua curca | 42 oua |