LIVRARE GRATUITA oriunde in ROMANIA
la comenzi peste 499.99 Lei
x
Livrare Gratuită
Acest produs beneficiaza de LIVRARE GRATUITA!
1056.94 Lei
In stoc la furnizor
1056.94 Lei

Cablu incalzitor ECOFLOOR ADSV de 18 W/m este un cablu cu doi conductori (bifilar) cu ecran metalic, potrivit pentru zonele cu umezeala. Pentru incalzirea directa a pardoselii, incalzirea cu cu semi-acumulare sau pentru pardoseli renovate (instalare sub placile ceramice). Diametrul cablului 3,6-4,6 mm.
Este un sistem electric de încălzire în pardoseală, ce garantează distribuţia ideală a căldurii în camere prin reducerea curenţilor de aer nedoriţi, reducând de asemenea nivelul prafului. Acest sistem de încălzire oferă: confort ridicat, utilizare economică şi sigură, durată de viaţă de peste 80 de ani, economie de spaţiu, instalare rapidă, lipsa caloriferelor, ţevilor şi a centralei termice. Principalul avantaj al acestui sistem de încălzire îl reprezintă controlul separat de temperatura pentru fiecare cameră în parte.

Tensiune alimentare  230 V
Putere 2600 W
Lungime 149,6 m 
Cablu rece: 1 x 3 m  
   

La fel ca şi alte sisteme de încălzire, un design adecvat se bazează pe pierderea de căldură a clădirii. Reglementările sanitare limitează temperatura pardoselei la 27 ºC (în încăperi ocupate pe perioade îndelungate), fapt ce limitează puterea instalată a sistemului de încălzire. Dacă căldura generată de pardoseală nu poate compensa pierderile de căldura ale încăperii/clădirii, o sursă adiţională de încălzire este necesară (ex. convector). Aceasta este principala problemă a clădirilor vechi, cu insuficientă izolaţie termică.

Pentru majoritatea clădirilor bine izolate, puterea de 100 W/m² este suficientă pentru camerele de zi, însă la băi, unde se cere o temperatură mai ridicată a pardoselei (30-33 ºC), se va opta pentru o putere de până la 160 W/m². Cu toate acestea, puterea instalată depinde de structura pardoselei, modul de operare şi cerinţele utilizatorilor, putând varia între 60-200 W/m².

• În cazul renovărilor, când elementul încălzitor va fi instalat peste pardoseala existentă care nu este izolată termic, recomandăm instalarea unor plăci izolatoare subţiri adezive, tip IZODEL, special destinate pentru aceste aplicaţii. Acestea se lipesc de pardoseala existentă, peste care se lipeşte covorasul şi apoi plăcile ceramice, folosind un adeziv ceramic flexibil, cum se vede mai jos. Aceste plăci izolatoare termice cu grosime între 5-10 mm vor creşte rezistenţa termică, viteza de răspuns şi randamentul sistemului, reducând pierderile de căldură în sol.
În cazul încălzirii directe, elementul încălzitor este plasat în stratul superior al pardoselei (ex: în adezivul gresiei, şapa autonivelantă), imediat sub placa ceramică sau pardoseala de lemn.

 

SISTEM DE ÎNCĂLZIRE “DIRECTĂ” PENTRU RENOVĂRI

1) pardoseala veche, 2) adeziv flexibil, 3) placi izolante IZODEL (5-10 mm), 4) cablu încălzitor ECOFLOOR, 5) adeziv flexibil, 6) pardoseala.

 

Sistemul se alimenteaza cu 220V monofazat din tabloul electric, si este controlat de un termostat electronic. Termostatul realizeaza un echilibru optim intre temperatura pardoselei si cea ambienta, reducand consumul de energie cu pana la 20% prin optimizarea timpilor de functionare a incalzirii si programarea diferentiata zi/noapte pentru fiecare zi a saptamanii.

 

MONTAJ CABLU INCALZITOR

 

1) Creati serpentine (bucle) la o distanta (c-c) stabilita prin proiect: c-c (cm) = Suprafata (mp) x 100 / Lungime cablu (m)

2) SFixati cablul de sol cu banda adeziva (sol neted) sau cu banda metalica GRAUFAST

3) Se pune stratul de adeziv ceramic flexibil

4) Poziţionaţi dalele imediat (gresie, etc.) pe suprafeţe mici (maxim 4m²), sau după 24 de ore pentru suprafeţe mari (cu un strat secundar de adeziv).

 

SISTEM DE ÎNCĂLZIRE “DIRECTĂ”

 

1) baza, 2) izolatie termica (polistiren extrudat 2-6 cm), 3) plasa metalica de armare, 4) șapa beton 3-4 cm, 5) adeziv / șapa autonivelanta, 6) cablu incalzire ECOFLOOR, 7) pardoseala de interior

 

Izolarea termică a pardoselii este foarte importantă. Absenţa acesteia poate duce la o extindere a timpului de încălzire, pierderi energetice sau, în unele cazuri, la imposibilitatea atingerii confortului termic dorit. Pentru construcţii noi, recomandăm folosirea izolaţiei de polystiren extrudat (min. 25 kg/m³) de 2-6 cm grosime.

 

În cazul sistemului cu acumulare de căldură, cablul încălzitor este plasat în interiorul unei şape consistente de beton, turnată peste un strat izolator termic. Acest sistem este foarte economic mai ales în cazul folosirii contoarelor electrice bi-orare, când şapa este încălzită noaptea, când tariful la energie este redus, şi apoi o cedează în încăpere pe perioada zilei

 

1) baza, 2) izolatie termica (polistiren extrudat 5-8 cm), 3) ECOFLOOR (covoras sau cablu incalzitor), 4) plasa metalica de armare, 5) șapa beton 6-10 cm, 6) tub protectie pentru senzor, 7) pardoseala de interior (placi ceramice, parchet, PVC)

 

 

Perioada de imbatrinire a cablurilor este de 80 ani

 

Garantie

- 10 ani

Vezi mai mult
Accesoriu
Pret
Cantitate
Actiuni

10.04 Lei

0

0 opinii

 • 5
  0%
 • 4
  0%
 • 3
  0%
 • 2
  0%
 • 1
  0%

Deții sau ai utilizat produsul?

Opinia ta îi poate ajuta și pe alții.